POY Adria d.o.o., Vaška pot 53a, 1235 Radomlje
+386 31 331 600

O konceptu

IZBRAN PRODUKT LETA je največja potrošniško glasovalna nagrada za inovativne(nove, izboljšane, spremenjene,…) izdelke in storitve široke potrošnje v svetu. Marketinški koncept je bil ustanovljen pred 29 leti v Franciji in trenutno deluje v več kot 40 državah z istim namenom: bližnjica potrošnikom k najboljšim produktom na trgu in nagrajevanje proizvajalcev za kakovost in inovativnost.

IZBRAN PRODUKT LETA je vodilo potrošnikom in zaupanja vreden nakupni nasvet, ki prinaša prihranek pri času in denarju. Proizvajalcem zmagovalnih izdelkov nagrada IZBRAN PRODUKT LETA doprinese k povečanemu potrošniškemu zavedanju blagovne znamke izdelka, poistovetenju z inovativnostjo in kakovostjo, kar posledično vodi, sodeč po praksi, k povečani prodaji in distribuciji zmagovalnega izdelka.

IZBRAN PRODUKT LETA vsako leto znova sprejema vpise izdelkov in storitev široke potrošnje, ki so se pojavila na slovenskem tržišču pred manj kot 18. meseci, bodisi kot popolnoma nov produkt bodisi kot znatno spremenjen. Ključen kriterij je inovativnost produkta.
Vse vpisane produkte razporedi žirija v osnovane kategorije: od hrane, pijače, izdelkov za osebno nego do gospodinjskih pripomočkov, izdelkov za gospodinjsko nego ter še mnogo drugih.
Transparentnost izbora IZBRAN PRODUKTA LETA zagotavlja tudi neodvisna javnomnenjska raziskava svetovno priznane raziskovalne agencije ACNielsen, ki z raziskavo na nacionalnem reprezentativnem vzorcu slovenskih potrošnikov le-ti določijo zmagovalca vsake kategorije.

Zmagovalni produkti so objavljeni v mesecu januarju na slavnostni podelitvi, vsako leto. Nosilci zmagovalnih produktov pridobijo pravico do uporabe pečata IZBRAN PRODUKT LETA  v trženjske namene v tekočem letu.
Naša edinstvena in neodvisna metodologija je tisto, kar nas loči od vseh drugih nagrad.