Koraki do nagrade

  • 1 Vpis produktov
  • 2 Žiriranje
  • 3 Raziskava
  • 4 Podelitev nagrad zmagovalcem
1
Vpis produktov

Nominirajte svoj nov, izboljšan, spremenjen izdelek ali storitev

K nominaciji ste vabljeni vsi imetniki izdelkov in storitev, ki so na slovensko tržišče prišli v zadnjih 18 mesecih, oziroma ste produkt v tem času nadgradili z inovativno komponento. Slednja je lahko prisotna na več področjih: lastnost, oblikovanje, delovanje, embaliranje, sestavine,… V kolikor se ponašate z več izdelki imate možnost vpisati več njih.

Ob vpisu se zavežete, da se strinjate s splošnimi pogoji, objavljeni na spletni strani in poznavanjem aktivnosti celotnega procesa.

2
Žiriranje Oktober 2016

Žirija pregleda nominirane produkte

Žirija pregleda nominirane produkte v kategorijah. Vsi nominirani produkti, ki izpolnjujejo kriterije so vključeni v nacionalno reprezentativno potrošniško raziskavo.

Produktom, ki niso sprejeti v nadaljnjo nacionalno raziskavo se vložek v raziskavo v celoti vrne.

dr. Zdenka Ženko – izredna prof. za Inovacijski management, EPF Maribor

Andreja Avberšek – Category Management Consultant & Trainer at Category Consulting

Robert Ilovar – IlovarStritar d.o.o.

doc.dr. Mateja Kos Koklič – Ekonomska fakulteta Ljubljana, Katedra za trženje (redna članica)

mag. Nastja Mulej – trenerka kreativnega razmišljanja

prof.dr. Barbara Čater – Izredna profesorica za področje trženja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani

Primož Kapus –  Amicus d.o.o., Direktor

Julija Maček –  3D art d.o.o., Direktorica

Matej Markovič – ekstremni športnik in predsednik humanitarnega društva Never give up

Tomaž Drozg – Adria Media – predsednik uprave, član UO SOZ

3
Raziskava November 2016

Slovenski potrošniki odločijo

V raziskavi uglednega mednarodnega podjetja za raziskave, ACNielsen Slovenija d.o.o., bo z odgovori potrošnikov, določilo zmagovalce, pri čemer bo upoštevan nacionalno reprezentativen vzorec. To je edina raziskava te vrste, ki omogoča potrošnikom izbrati resnične inovacije med izdelki in posredno podelijo produktom laskavi naslov IZBRAN PRODUKT LETA. Torej kupec oziroma potrošnik nagradi dodano vrednost produkta, ki jo le ta prinaša. Potrošniki glasujejo za izdelke v vsaki kategoriji, ki temeljijo na inovacijah, nameri nakupa, uporabnosti ter njihovem zadovoljstvu. Izdelki z največ točkami v vsaki kategoriji so poimenovani zmagovalci – izdelek prejme laskavi naslov IZBRAN PRODUKT LETA.

Nielsen

4
Zmagovalci Februar 2017

Izbor zmagovalcev in podelitev nagrad

Zmagovalce vsako leto objavimo na prireditvi in prejmejo priznanje za izdelek ali storitev, ki so jim ga podelili potrošniki.

Vsi prejemniki naziva IZBRAN PRODUKT LETA so upravičeni do licence za pečat, ki vam omogoča uporabo pečata IZBRAN PRODUKT LETA na vaših produktih in v marketinških kampanjah za zmagovalni produkt. Pečat, ki povečuje ugled in prvo izbiro pri potrošnikih in ki je nakupni nasvet od kupcev za kupce.

IPLgenerik

Vsi prejemniki naziva Izbran Produkt leta so objavljeni v medijih kakor tudi lahko izkoristijo posebne ugodnosti za svoje marketinške aktivnosti zmagovalnih izdelkov ali storitev. Pri tem morajo upoštevati pravila uporabe pečata.

POGOJI IN PRAVILA

POY GUIDELINE 2018