Project Description

Agartina, rastlinsko sredstvo za želiranje in Vinski kamen, pecilni prašek

AGARTINA: Prednost agartine v primerjavi z običajno želatino je v enostavnosti vmešavanja v zmes, ki pušča manj prostora za napake (grudice).
Najbolj poznana uporaba je v pecivih, pudingih, sladoledih in strjenkah, v Aziji ga pogosto uporabljajo tudi pri kuhi juh in različnih džemov, marmelad ter želejev.
Priprava: zmešajte 1 vrečko Agartine (10g) s 500 mililitri tekočine. Vse skupaj zavrite, kuhajte vsaj 2 minuti in vlijte v poljubni model. VINSKI KAMEN: Uporablja se lahko pri vseh vrstah testa, kot nadomestilo klasičnemu pecilnemu prašku in deluje kot vzhajajoče sredstvo, ki testu doda prostornino in značilno rahlo strukturo.
Njegova prednost je v ne-vsebnosti fosfata, s čimer se lahko izognemo okusu, ki ga sicer daje pecilni prašek.