Project Description

Ustna voda Curaprox Perio plus regenerate je namenjena učinkoviti zaščiti zob in dlesni. S kombinacijo sestavin bistveno pripomore k izboljšanju ustnega zdravja. Združena moč antiseptika klorheksidina, Citrox®-a, naravnega bioflavonoida iz grenke pomaranče, in ciklodekstrinov, deluje protibakterijsko, protiglivično in protivirusno. Ob tem zaradi dodane hialuronske kisline vlaži ustno sluznico, Citrox® pa ji daje še izjemno prijeten okus. Raziskovalci so v ustni vodi Curaprox Perio plus regenerate združili učinkovine, ki dokazano zmanjšujejo virusno breme SARS-CoV-2 v slini. Gre za kombinacijo β-ciklodekstrinov in Citrox®-a, mešanice organskih spojin rastlinskega izvora s širokim protimikrobnim delovanjem, ki ne vpliva na naravno ravnovesje v ustih. Klinična raziskava je pokazala, da je že eno izpiranje s to ustno vodo zmanjšalo prisotnost virusa SARS-CoV-2 v ustih za 71 % po le štirih urah.

Tadeja Osvald, direktorica Flegis, d.o.o.

Vodilo blagovne znamke Curaprox je ‘Boljše zdravje za vas’ in temu dosledno sledi razvoj vsakega izdelka. Ustno zdravje namreč pomembno prispeva k splošnemu zdravju, zato ni vseeno, kakšne pripomočke uporabljamo za njegovo vzdrževanje. Ustne vode sicer ne potrebujemo pri vsakodnevni ustni higieni, je pa dobrodošla, ko nastopijo težave z zdravjem zob in dlesni. Takrat je pomembno, da izberemo takšno ustno vodo, ki bo učinkovito prispevala k zaviranju nastanka zobnih oblog, omogočila hitrejše celjenje obzobnih tkiv, ne bo vsebovala škodljivih sestavin in bo posamezniku sprejemljiva za uporabo – prijetnega okusa, brez vpliva na spremembo zaznave okusa hrane in pijače, ki je zaužita po uporabi vode za izpiranje. Ustna voda Curaprox Perio plus regenerate ima poleg vsega že navedenega še dokazan* protivirusni učinek. Učinkovito namreč zmanjšuje virusno breme v ustni votlini tudi pri okužbi z virusom SARS-CoV-2. Veseli nas, da so kupci prav te lastnosti prepoznali in ustno vodo Curaprox Perio plus regenerate izbrali za izdelek leta 2022.

* Carrouel F, Valette M, Gadea E, Esparcieux A, Illes G, Langlois ME, Perrier H, Dussart C, Tramini P, Ribaud M, Bouscambert-Duchamp M, Bourgeois D. Use of an antiviral mouthwash as a barrier measure in the SARS-CoV-2 transmission in adults with asymptomatic to mild COVID-19: a multicenter, randomized, double-blind controlled trial. Clin Microbiol Infect. 202